Trgovina u našim životima

20 Avg, 2010

Trgovina kroz vreme

Generalna — Autor drazenkab @ 11:57

       Trgovina, sama reč nas upućuje na jedan proces u kome postoje dve strane, ona koja kupuje i ona koja prodaje. Pojam nam je poznat od davnina, samo u različitim oblicima.

        Odnos kupac - prodavac bazirao se na trampi, odnosno prvobitnom obliku trgovine da bi se vremenom razvijao i prevazišao sve dosadašnje okvire, prešlo iz realnog u virtuelni svet. . . . . 

To je bio dugotrajan proces, ali je razvojem tehnologije u zadnje vreme brzo napredovao.

Kod trampe - robne razmene, nije bio adekvatan odnos ponuda - tražnja pa se nametao novi vid trgovine. Stiglo se do robno novčane razmene.

      Trgovina koja je naš svakodnevni život, omogućava nam lakše učešće svojim izmenama u odnosu na neki raniji period. Danas imamo drugačije koncipirane trgovine kao i više načina plaćanja, misli se kako na gotovinu tako i na bezgotovinske načine plaćanja, čekove ili razne kartice.

A tu je i virtuelna trgovina, čitav jedan svet u koji tek treba ući . . . . . . .

 


Komentari

  1. Gde si pošla s krmeljive oči? Čekaj malo da progledamo pa ćemo onda na market! Prvo kafa, onda fruštuk,...Dado, grupa građana koju si upoznala 16.08.2010.god. ne zna da trguje ni u realnom svetu,zato si ih i upoznala! U protivnom, ne bi ih nikada srela, osim mene jer ja redovno kupujem na SPENSu. I čekaj prvo da progledamo pa ćemo videti hoćemo li mi u taj virtuelni svet ili nećemo. Kad nam bude jasno ŠTA nam nije jasno, onda ćemo to da razjasnimo kako bismo stekli jasnu sliku o gore pomenutom. Je li sad jasno?! :)))

    Autor gordanag — 04 Sep 2010, 14:03


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs